Zákon přitažlivosti - funguje nebo ne?

Poslední dobou tolik diskutované téma!

Stoupenci tohoto zákona se dušují, že to tak opravdu je, skeptici dávají milion příkladů, proč to tak být nemůže.

Pojďme se tedy na to podívat blíž - předem upozorňuji, že jde o můj názor, nikomu nic nevnucuji.



Čím skeptici  a lidé, jimž se "to" nedaří, nejčastěji útočí? Tím, že pokud by zákon přitažlivosti doopravdy fungoval, byl by svět plný krásných multimilionářů. Milí zlatí - tohle snad nemůže myslet nikdo vážně?!

Zákon přitažlivosti nám dá to, co opravdu chceme, nikoli to, co by se nám tak jako líbilo, protože je to prostě dobré a cool! Nefunguje to tak, že si řekneme o luxusní vilu, auto za 5 milionů a ono to přijde. Nepřijde. Ani výhra ve Sportce nepřijde. Ani ten krásný princ na bílém koni nepřijede.

O tomhle přece zákon přitažlivosti vůbec není. On nám POMŮŽE v tom, abychom získali, po čem naše srdce a duše touží. Ne, že všechno odmaká za nás. Přitahuje do našeho života to, na co se zaměřujeme. Co řešíme v našich myšlenkách - a myšlenky se zhmotňují, o tom snad není pochyb. Dostanete jakýsi návod, který vám pomůže posunout se ve svém životě správným směrem a tím dosáhnout svých cílů.



Ovšem nesmíme zapomenout na jednu zásadní věc - čím více požadujeme, tím déle musíme čekat. Tím více se snažit. A je taky docela možné, že danou věc nebudeme mít nikdy. Nesmyslná a na hlavu postavená přání se opravdu, ale opravdu nesplní, to vám garantuju.

Pokud chceme, aby nám zákon přitažlivosti fungoval, narazíme na jednu věc - musíme si uvědomit, že za svůj život jsme odpovědní my. Za to dobré, ale taky za to špatné. Nicméně Vesmír (nebo Vyšší síla, Universum, jakkoli tomu chceme říkat), je vždy na naší straně. Nikdy nejde proti nám.

Pojďme se podívat na nejčastější věci, po kterých toužíme:

LÁSKA
Všichni si zaslouží lásku, o tom není pochyb. Předpokládám také, že většina po ní touží. Někdo získá lásku lehce, někdo ne. Jestliže je tu problém s tím, získat partnera a lásku, je to problém v nás. Naše důvěra, naše charisma a hlavně naše ochota doopravdy nějakou lásku získat. Není to o výstavní postavě a krásné tváři.

PENÍZE
Finanční blahobyt a hojnost. To všechno přináší mnoho výhod pro život. Největším problémem je, že se o peníze neustále bojíme. Děsíme se částky, kterou máme na účtu a už dopředu řešíme, co budeme dělat, když...Nejhorší věc, věřte mi.  Zapamatujte si, že peníze vám slouží, vy jste jejich pánem.



ZDRAVÍ
Zdraví nade vše. O zdraví by nám mělo jít v první řadě. O to fyzické, a stejně tak o to duševní. Známe to všichni - stres, starosti, práce, domácnost,...
Duševní zdraví a emoce vždy ovlivňují fyzické tělo a tím i celkovou kondici. Nemyslím tím to stokrát omílané "myslete pozitivně". Jde o celkové zklidnění, vypnutí, uzemnění se. Samozřejmě, že pozitivní myšlení je nutné, ale jak už jsem několikrát zdůraznila, nesmíme tomu podřídit celý náš život. Nikdo není dokonale pozitivní.


Mám sama na sobě několikrát vyzkoušeno, jak zákon přitažlivosti funguje. V podstatě jsem vždycky, dříve či později, dostala to, po čem jsem toužila, co jsem si přála. I když třeba trošku jinak...někdy hodně jinak. A občas jsem taky doslova zírala.


Nejdůležitější je první krok, uvědomit si, co chci a vědět, že pro to udělám maximum.
A připustit si, že se ten zázrak nestane zítra, ani za týden, třeba ani za měsíc. Ale za 3 roky už může být všechno jinak.



Nejhorší variantou je, pokud nějakou věc nemáme a toužíme po ní. Neustále ovšem řešíme jen to, že TO NEMÁME. 


Motáme se v kruhu aktuálního stavu, že tu věc nevlastníme, i když bychom ji chtěli. A moc. Ale teď ji nemáme... A co když ani mít nebudeme...


Tímhle nic nezískáte - NEpřitahujete, NEmáte, NEdostanete.


Pokud se ale v myšlení zaměříme na stav, jako kdybychom danou věc měli, hned je to o něčem jiném. Všimli jste si někdy, že když myslíte na něco, po čem toužíte a představujete si to jako věc, kterou již máte, že se u toho usmíváte? Mísí se ve vás očekávání, radost, štěstí, spokojenost...tímhle přitahujete.

Vy si zvete všechno do svého života. Veškerá přání a myšlenky se jednou uskuteční. Špatné i dobré. Není nic, co byste nezvládli. Všechno chce ale čas a váš aktivní zájem.

Vážně to můžete změnit.





Proto si najděte chvilku pro sebe, ujasněte si, co chcete. Odpojte se od věcí, které vás brzdí.







zdroj obrázků: www.pinterest.com