Stará cesta - tradiční vědění

Mám poměrně velkou sbírku úžasných metod, jak zjistit to, a jak zase tamto. Jedná se většinou o divné, zvláštní recepty a předpisy, sesbírané během spousty let.
Jedná se magii lidovou, venkovskou a starou.



Opravdu nevím, jestli by v dnešní době někdo něco podobného použil (i když některé věci nejsou tak úplně k zahození, a něco se využívalo ještě před pár desítkami let).



JAK POZNAT BUDOUCÍHO MANŽELA
Vezměte topolovou větvičku, ovažte ji červenou stužkou. Před spánkem si potřete spánky ptačí krví (nejlépe dudek) a dejte větvičku pod polštář. Koho ve snu uvidíte, ten se stane vaším manželem. Zkoušejte vždy v pátek a jen 3x po sobě. Jestliže ani potřetí nikoho neuvidíte, zůstanete pravděpodobně sama.

JAK POZNAT NEVĚRU
Za úplňku vezměte žábu, vytrhněte jí jazyk a zbytek zahoďte. V noci položte jazyk žáby na srdce partnera. Dozvíte se, co potřebujete.

LÁSKA
 Jestliže chceme být milováni osobou opačného pohlaví, musíme si omýt ruce ve šťávě ze sporýše a pak se dotknout osoby, po které toužíme.

CESTOVÁNÍ
Chcete - li snadno a bez námahy cestovat, musíte vzít do ruky pelyněk a běžet s ním dokola. Načež pelyněk povaříte a v odvaru si umyjete nohy. Nikdy už nepocítíte bolest a nebudete unavený.



ZOUBKY
Aby dětem bezbolestně rostly zoubky, je nutné uvařit zaječí mozek a až bude měkký, potíráme dítěti dásně tak dlouho, dokud zoubky nevyrazí.

MYŠÍ TRUS
 Na  padání vlasů a chlupů je nejlepším prostředkem směs myšího trusu a medu.

KRÁSA
Kdo si chce svou krásu dlouho uchovat, měl by používat mast vyrobenou z ještěrčího trusu. Vezmětě trus ještěrek, sépiovou kost, vinný kámen z bílého vína, oškrabek z jeleního parohu a rýžovou moučku. Tuto směs rozdrťte a prosejte na jemný prášek. Ten na noc namočte do destilované vody, do níž jste dali něco mandlí, slimáka z vinice a květy divizny. Novou směs pak smícháme s bílým medem a vše znova rozdrtíme. Hotová mast se uloží do stříbrné nebo skleněné nádoby. Potíráme si obličej, ruce. prsa a krk.

PSÍ TRUS
pes dostává 3 dni jen kosti k ohryzání. Pak sebereme jeho trus a dáme usušit - výborný lék proti úplavici.



VOLSKÝ A KRAVSKÝ TRUS
Trus zabalený do vinných nebo zelných listů  a ohřátý v popelu, léčí záněty vzniklé zraněním nebo ischias. Když se smíchají s octem, je to též lék proti zánětu krčních mízních uzlin.




 





Zdroje obrázků: www.etb-history-theology.blogspot.com, www.pinterest.com, www.seohelrune.net, www.theghostsdiares.com