Kameny II. - turmalín, obsidián, onyx, křišťál

Dnes bych se ráda vrhla na kameny, které nás mohou velmi účinně chránit.

Sama vlastním opět všechny z této čtveřice - turmalín a křišťál ve formě náhrdelníku, obsidián a onyx ve formě náramku.



TURMALÍN
Vlastním jeho černou formu (vyskytuje se i v dalších barvách - růžová, zelená,..).


Turmalín je mocný ochranný kámen, který si navíc umí poradit i se zářením z elektroniky okolo nás, a to včetně mobilních telefonů. Dokáže eliminovat elektromagnetický smog, který naše tělo samozřejmě pohlcuje.
Také dokáže velmi dobře odrazit jakoukoli negativní energii mířenou proti nám - jak ve formě slova, tak i myšlenek nebo třeba cílených kouzel.
Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že turmalín opravdu výborně stahuje nejen negativní energii okolo nás, ale i smutek, zoufalství, utrpení, vztek, nenávist a další emoce. Tyto věci, pokud jsme jim vystaveni, se nás zdaleka tolik nedotýkají.

Zároveň se jedná o kámen uzemňující, to znamená, že celkově zklidňuje, navrací tělo i mysl do rovnováhy a tím zvyšuje vitalitu a energii.



Jako léčivý kámen dokáže pomáhat při odstraňování všech nemocí, které oslabují tělo, velmi dobře působí na imunitní systém, ulevuje od bolesti a člověka celkově pozitivně nabudí.

Je kamenem, který vždy a za každých okolností působí v náš prospěch. Pracuje s tělem fyzickým, duševní stránkou člověka, i s aurou a čakrami.



OBSIDIÁN
Obsidán je taktéž velmi ochranný a mocný kámen, ale narozdíl od turmalínu je jeho působení dvojího charakteru. Může nám hodně pomoci, ale také nás velmi lehce může dostat tzv. "na dno". Kdo nesnese nošení samotného obsidiánu, nebo ví, že má v sobě věci nedořešené, je trochu psychicky labilnější nebo aktuálně nemocný, měl by vždy obsidián nosit s křišťálem, který dokáže jeho účinky regulovat v náš prospěch.



Proč nás může obsidián dostat do depresí a podobných věcí? Protože nám ukazuje, jací doopravdy jsme. Odráží naší skutečnou povahu a vlastnosti, a v nich zobrazuje naše bloky a slabost. Nemá však v úmyslu nás tímto deptat - jen ukazuje, co bychom měli změnit a umí nabídnout způsob, jak toho dosáhnout.

Sám o sobě je taktéž výborným štítem proti negativitě všeho druhu (doslova ji do sebe nasává), ve větších kusech umí krásně ochránit i velkou místnost (ale větší kus = větší síla kamene, myslete na to). Samozřejmě, že také uzemňuje a staví tělo i duši do rovnováhy.



Z hlediska léčení fyzického těla pomáhá s odstraněním toxinů, odstraňuje bloky a napětí ve svalech, působí proti bolesti a zlepšuje krevní oběh.






Pokud máme strach použít klasický černý obsidián, můžeme využít obsidiánu vločkového. Má jemnější působení, ale zachovává si stejné vlastnosti.


ONYX
Další z černých a ochranných kamenů.
Nejlepší vlastností onyxu je, že dodává člověku sílu kdekoli a kdykoli. Pokud máme období zvýšeného stresu, nervozity a problémů, je onyx výborným kamenem k obnově duševních sil.
Říká se, že dokáže zařídit spojení s duchovními průvodci. Umí nám pomoci i v tom, abychom se stali pány vlastního života, a přináší i životní sílu a energii.


Traduje se o něm, že v sobě dokáže udržet všechny vzpomínky, který dotyčný prožil. Dokáže tak pomoci léčit stará traumata, která nás ovlivňují i v současnosti, i když si toho třeba nejsme vědomi.

Onyx umí také odehnat strach a úzkosti, zvýšit naše sebevědomí a pomůže nám dobře se rozhodovat.

V léčení nemocí a zdravotních obtíží dokáže posilovat kosti a zuby, působit na krev ve všech směrech a pomáhá s problémy nohou.

Celkově má velký vliv na náš život, prosvětluje cestu dopředu, pomáhá nám jít správným směrem.



Podle starých zvyků prý onyx, nošený kolem krku, tlumí sexuální touhu a pomáhá nám žít cudný a spokojený život.


Posledním z této čtveřice je KŘIŠŤÁL.
Patří mezi kameny, které si nejčastěji kupujeme a vlastníme. Má široké spektrum vlastností, které z něj dělají báječného pomocníka a ochránce. Vyskytuje se nejčastěji v čiré formě, ale vzácností není ani jiné zbarvení či příměsi.


Jedná se o nejuniverzálnější kámen - zároveň je v mnoha ohledech i nejlepším kamenem k léčení jak fyzických, tak duševních obtíží.
Spojuje v sobě element Vody i Ohně, patří Slunci i Měsíci, energii pohlcuje i uvolňuje, všechno harmonizuje a nastoluje rovnováhu.
Povzbuzuje duchovní vlastnosti, pomáhá našemu spirituálnímu růstu, chrání nás před negativitou, dokáže odstraňovat bloky, šrámy na duši, čistí čakry, pomáhá při meditaci a mnoho dalšího.

Říká se, že jako jediný kámen zvládne odstranit i karmickou zátěž a tím uvede tělo, mysl i duši do naprosto jednotného stavu.

Jak jsem uvedla u obsidiánu, křišťál je výborným regulátorem silných kamenů, jejichž vlastnosti jsou pro nás v tu chvíli moc tvrdé.

Vzhledem k jeho účinkům se hodí pro léčení všech chorob, zranění, apod.



Osobně mám křišťál , kromě jiného, jako přídavný kámen k vltavínu na přívěšku, kde pomáhá podle potřeby zesílit nebo utlumit jeho vlastnosti.

POZN.: Vltavín je velmi vzácným kamenem, který podle všeho představuje splynutí mimozemských energií s Matkou Zemí, nese v sobě vzpomínky celého vesmíru a prý dokáže pomoci vyléčit Zemi jako takovou. Vltavín má velmi vysoké vibrace a jeho síly přesahují čas i prostor nám známého světa.

 









Zdroj obrázků: www.pinterest.com