Kameny I. - prehnit, ametyst, selenit

V dnešním článku si již představíme některé kameny.

Zvolila jsem ty, které mám osobně nejraději, a kterými se obklopuji ve formě šperků, krystalů i koulí.

Prvním je PREHNIT. 
Je mým osobním kamenem. Kamenem, který jsem si nevybrala podle účinků a barvy, ale kamenem, který si vybral mě. V době, kdy se ke mně poprvé dostal jsem o nějakém prehnitu neměla ani tušení. Tak moc mě ale zaujal, že jsem si ho musela koupit a až později jsem zjišťovala, co je vlastně zač :-)



Nejznámější je jeho zelená varianta.

Kámen vlastním jak v surové formě (přívěšek draka), tak v tromlované formě (přívěšek). Oba šperky jste mohli vidět (alespoň tuším) na některé z předchozím fotek.

Nazývá se také kamenem, který léčí léčitele. Uzemňuje nás, spojuje s Matkou Zemí. Dokáže nás naladit na spolupráci s elementy i elementály. Ochraňuje a posiluje naší životní sílu.

Prehnit je kámen, který velmi podporuje duchovní růst a zároveň je kamenem obrovské lásky. Dokáže účinně zahánět noční můry, různé fobie, úzkosti. Stabilizuje energetické proudy v těle a je jedním z výborných kamenů pro meditaci - dokáže velmi dobře povzbudit intuici a veškeré psychické schopnosti.
Je perfektním doplňkem, pokud chceme pracovat sami na sobě, zejména se svými strachy, blokádami, apod.


Mimo to všechno přináší prosperitu, hojnost, finance a štěstí.
Prehnit je navíc kamenem, který dokáže velmi dobře pomáhat při léčbě nemocí, u kterých se dokáže dostat přímo k jádru problému. Má příznivý vliv na srdce, ale i ledviny, játra, plíce a další orgány. Podporuje imunitu a celkově celý organismus.


Dalším kamenem je AMETYST.

Myslím, že jde hodně známý a velmi rozšířený kámen. Koneckonců je jedním z nejsilnějších ochranných minerálů. Barvou je fialová ve všech možných odstínech.
Je velmi mocným kamenem, má i velmi vysoké spirituální vibrace. Brání nás před psychickými i emocionálními útoky, odráží negativní energii a zejména výborně účinkuje na spánek a sny (zabrání nočním můrám, aby nás jakkoli trápily).


Díky svým vibracím podporuje intuici a samozřejmě také korunní čakru i čakru třetího oka.
Kromě negativity namířené proti nám dokáže čistit i negativní energie a zóny v prostředí okolo nás.
Je dalším vhodným kamenem k meditacím, protože dokáže podpořit naše soustředění a vyrovnanost, uklidňuje mysl, rozpouští naše vnitřní blokády a pomáhá s jakýmkoli typem závislostí.
Ametyst je jedním z kamenů, který dokáže člověku pomoci v celém jeho fyzickém, duševním i spirituálním spektru.
Transformuje všechno negativní na to dobré.


Samozřejmě také dokáže pomoci při zdravotních problémech a to zejména při bolestech hlavy, při problémech s trávením, reguluje metabolismus a imunitní systém. Odjakživa se využívá pro léčení otoků a podlitin. Dobře působí také na srdce, krev (pomáhá snižovat krevní tlak), apod.
Myslím, že ametyst je kamenem, který by měl vlastnit naprosto každý. Ať už ve formě šperku nebo položený kdekoli doma.

Třetím kamenem, který naprosto zbožňuji, je SELENIT.
Je to kámen bílé barvy, projasňuje a působí velmi jemnými vibracemi. Pracuje s korunní čakrou, je jedním z andělských kamenů.
Selenit zosobňuje hluboký klid, proto se výborně hodí k jakékoli duchovní práci a meditaci. Říká se, že surový třpytivý selenit je dokonce obdařen nadpozemskými vlastnostmi, že je kamenem, který nepochází z tohoto světa a vznikl kdesi mimo prostor a čas před dávnými věky.



Vytváří ochranu na všech úrovních, střeží dům, prostory, zahrady i člověka samotného. Jako selenitová tyčka skvěle slouží při očišťování sebe sama.

Někteří lidé (a málo jich není) ovšem nejsou schopni selenit mít blízko u sebe -  natož s ním pracovat.
Je to proto, že tento kámen v sobě nese informace o všem, co se již napříč celými věky událo a velmi silně dokáže vyjevit naše problémy. To je samozřejmě pro spoustu lidí velká emoční a psychická zátěž.
Ale nechci, aby to vyznělo, že je jakýmsi terorizujícím kamenem, to vůbec ne! Jen dokáže proniknout do nejhlubšího místečka naší duše..
Tím ale samozřejmě odstraňuje veškeré blokády psychického rázu, pomáhá spirituálnímu vývoji a umožňuje dosáhnout naprosto klidného života.
Celkově přináší velmi pozitivní energii, radost a štěstí.

Navíc má selenit schopnost nechat odpočinout ostatní kameny - hodí se pro odpočinek šperků po celodenním nošení.




I selenit dokáže léčit projevy nemocí na fyzické úrovni, i když práce s energiemi u něho hraje prim.
Působí na páteř a podporuje tvorbu mateřského mléka. Pomáhá s odstraňováním škodlivých látek v těle, působí na kosti i zuby. Dodává tělu obrovské množství energie.








Zdroj obrázků: www.pinterest.com