Využití kamenů

Magie nádherných polodrahokamů a krystalů spadá pod novodobější magické směry (ano, ano). V tradiční cestě žádné polodrahokamy nepoužíváte (většinou). Ovšem já je mám prostě ráda a líbí se mi - takže jsem si je hezky pěkně začlenila do svého života jako šperky a dekorace. Nečaruji s nimi.

Jistě jste taky slyšeli o pravidelném čištění kamenů (polodrahokamů). Myslete na to, že čištěním a podobnými praktikami sice kámen očistíte od případných energií, ale zároveň také od jeho původní vlastní energie.

Tolik zmiňované čištění, nabíjení, připravení k záměru,...jsou věci spadající pod New Age praktiky a jsou zcela zbytečné, spíše nežádoucí.

Kameny bychom měli nechat jen odpočinout, pokud se nám zdá, že kámen je "unaven" a nepracuje se s ním dobře jako předtím. Ale - pokud to tak dělat nebudete, svět se nezboří! Sami poznáte, že kameny už nejsou co bývaly.







ZPŮSOBY ODPOČINKU

1. Země

Kámen pohřbíme do země, nejméně přes noc, ideálně na 3 dny. Je ovšem nutné, abychom místo pohřbení opět našli! Doporučuji tedy výrazně označit. Využití tohoto druhu očisty je ovšem jen u části kamenů - neriskovala bych to u šperků a surových kamenů, kdy se půda dostane mezi materiál, ze kterého je šperk vyroben...


2. Sůl

Velmi rozšířený způsob odpočinku kamenů. Kameny přes noc vložíme do hrubé mořské soli a necháme odpočívat. Jen zase musím připomenout - není vhodné pro šperky, kdy jsou kameny zasazeny do jiného materiálu.


Ostatní způsoby


Křišťálem, selenitem - na velký kus surového křišťálu nebo selenitu umístíme kameny i šperky a necháme odpočívat. Křišťál i selenit velmi dobře přijímají negativní energii z okolí, ale nijak ji neventilují ven. Doporučuji ale jen pro očistu nošených šperků (po sundání je necháme přes noc odpočinout).



Kameny nikterak nedobíjím.





Nezapomeňte také na to, že žádný kámen nám nemůže sloužit věčně. Po několika měsících/letech je nutné nechat již kámen plně odpočívat a mít jej pouze jako dekoraci. Pokud by se vám snad kámen nehodil, vraťte ho zpátky tam, kam patří - přírodě. Vhoďte jej do vody nebo zakopejte do země.











Zdroj obrázků: www.pinterest.com