Zvony a jejich použití ve staré magii

Zvony byly využívány v mnoha tradicích a jejich použití nezmizelo ani v moderní době. Dodnes se zvony využívají jako poplach před možným nebezpečím, v případě úmrtí nebo jako upozornění u příchozí osoby.

Primární úlohu mají tedy v magii ochrany a obrany. I proto je často najdete u vstupních dveří.

Zvony byly odjakživa vyráběny ze železa, a to proto, že železo je v lidové magii prvkem, který ruší negativní energii v širokém okolí. Podobný je účel podkov, které se zavěšují nad vstupními dveřmi. Podkovy však rušily energii pouze v tom daném místě, kdežto zvuk zvonu na stovky metrů daleko.

Poprvé se zvony objevily v Číně kolem roku 3000 před naším letopočtem. Ve středověku pak bylo jejich použití rozšířeno takřka všude. 

 

AdobeStock_289463644

 

Ve staré magii tedy zvony ruší negativní energii a zastrašují zlovolné entity, nevítané duchy a veškeré zlo.  

V některých kulturách zvon ale představuje lidské genitálie a je symbolem plodnosti. Tělo zvonu odkazuje na vagínu a pohyblivé srdce znázorňuje penis, případně tělo zvonu zobrazuje lůno a srdce zvonu plod.

Obecně se traduje, že zvonky a zvonkohry nejenže odráží negativitu, ale svým chvěním přinášejí radost a štěstí.

Vyrobit si talisman ze zvonků můžete naprosto jednoduše.

Vezměte jeden či několik zvonků plus vhodný provázek a vytvořte přívěsek. Ten následně zavěste na kliku, hřebík nebo poličku v blízkosti dveří. Ideálně tak, aby se při otevření dveří zvonky rozechvěly a zablokovaly nechtěnou energii. Přidat můžete další přírodniny jako je peří, kameny, dřevo, smotky papírků se sigiliemi atd.

 

AdobeStock_74912455

 

Využít můžete následující zaříkávání, případně si jej přizpůsobte dle sebe:

"Hlídejte pro mě vstupní dveře, ať se do tohoto domu dostane jen požehnání.

 Hlídejte pro mě vstupní dveře, ať je veškeré zlo blokováno.

 Hlídejte pro mě vstupní dveře, ať se k našim srdcím dostane jen dobro."

 

Ačkoli zvonky primárně "hlídají" vchod do domu, zavěsit je můžete do auta, do kanceláře, ale také třeba na zahradu. Jemné zvuky zvonků a zvonkoher nejenže drží negativní energii daleko od vás, ale jsou příjemné pro většinu entit obývajících okolí.

 

V mnoha kulturách se traduje, že pokud slyšíte zvony, i když žádné nikde nejsou nebo nezvoní, znamená to, že se něco v souvislosti s vámi blíží ke konci nebo naopak začíná. Může to být výzva k akci, ale také varování před nebezpečím. Tak jako tak se vyplatí věnovat bijícím zvonům pozornost.