Třetí oko - co to je a jak ho aktivovat

Třetí oko si asi nejvíc spojíme s čakrou, konkrétně šestou.

Je sídlem intuice, mimosmyslového vnímání, vnitřního hlasu, sídlo ducha, šestý smysl - ať tomu říkáme jakkoli.



Vědomé používání třetího oka nám změní život a opravdu jej obohatí.

Na začátek trošku teorie - třetí oko je spojeno s šišinkou nebo-li epifýzou. Ta ovlivňuje metabolismus a umí reagovat na vizuální podněty - podobně jako oko. Mimo to je zodpovědná za vylučování halucinogenu DMT (dimethyltriptamin), který se nachází, s největší pravděpodobností, ve všech živých organismech.
DMT je velmi silný, ale krátce působící, halucinogen, který se podílí - dle odborných předpokladů - na mystických prožitcích, snění atd.
Údajně pomáhá v tom, aby se mozek nesoustředil na dané a jasné racionální podněty, ale naopak se podvolil tomu, že existuje i něco jiného než ta viditelná realita.

Je tedy více než možné, že aktivováním třetího oka jsme schopni vidět věci "jinak".

 

 



Intuice je velmi mocný nástroj a lidé, kteří ji ovládají jsou většinou velmi úspěšní v každé věci, kterou se rozhodnou dělat, jsou úspěšní ve všech směrech jejich života. Ví, co chtějí, poslouchají svůj vnitřní hlas a umí to zpracovat.

Dá se říci, že třetí oko je jakousi bránou ke všemu spirituálnímu, tajemnému a univerzálnímu poznání.

Dala jsem dohromady pár tipů pro vás jak aktivovat své třetí oko:

Je třeba si uvědomit, že i když jsme na intuici zapomněli, stále máme sílu a schopnost znovu tyto dveře otevřít. Nebude to hned, ani za týden, možná ani za měsíc. Ale přijde to. Chce to jen zkoušet, cvičit a trpělivě čekat.


BARVY
Třetímu oku (Adžna čakra) přísluší fialová nebo indigo barva. Pokud budeme obklopeni těmito barvami, pomůže nám to zharmonizovat čakru třetího oka; můžeme využít oblečení, svíčky, povlečení, květiny, závěsy... Fialová barva je mimo to barvou spirituality a moudrosti.

STRAVA
Základem veškeré spirituální práce nebo chcete-li spirituálního "probuzení" je samozřejmě zdravý životní styl. Nechci, abyste se přes noc stali vegetariány, vegany, přešli na raw stravu...jen přemýšlejte, co pro své tělo děláte a čím ho sytíte - ve všech směrech (potrava, tekutiny, pohyb, odpočinek...). Hodně cukru, průmyslově zpracované potraviny, pesticidy, hormony, alkohol, káva a spoustu dalšího velmi zatěžuje naše tělo. Fyzická i psychická stránka nás samotných je pak unavená, bez energie, v útlumu.
Začněte pomalu, nespěchejte, soustřeďte se na sebe. Když jsem začínala se svou zdravější cestou, první volbou byly zeleninové a ovocné šťávy. Zařadila jsem je vždycky odpoledne a po 14 dnech, kdy jsem pila velkou sklenici denně, už byl znát ohromný rozdíl v energii jakou jsem měla a v tom, jak jsem se celkově cítila.
(Ale abyste si nemysleli, že jsem dokonalý obraz zdravého životního stylu - ráno vždycky začínám kávou, nalačno a před snídaní. Vím, že je to pohroma pro žaludek a celé trávení, ale zvyk minulých 15 let měnit nechci. Nějaká neřest je prostě potřeba!)

AFIRMACE
Začínat den afirmací, kterou si v duchu či nahlas opakujeme, nebo si ji zapíšeme do deníku, je dle mého perfektní způsob, jak začít přemýšlet pozitivně a pomalu si přetvářet život tak, jak chceme my.
Afirmace samozřejmě můžete aplikovat i pro aktivování třetího oka.



KAMENY, KRYSTALY
Pokud to jen trochu jde, obklopte se kameny doma i na pracovišti. Noste je na sobě nebo při sobě. Osobně naprosto zbožňuju šperky vyrobené z různých polodrahokamů.
Protože čakře třetího oka náleží fialová  a modrá barva, podstatnou roli zde hrají i kameny této barvy. Volíme tedy např. ametyst, fluorit, lapis lazuli, akvamarín, avanturín, celestin, modrý turmalín a mnoho dalších.

POHYB
Aneb jak se říká - ve zdravém těle, zdravý duch. Nemusíte mít permanentku do posilovny nebo denně naběhat  20 km. Pokud nejste zvyklí na pravidelnou fyzickou aktivitu, začněte procházkami, jógou, bruslením...

AROMATERAPIE
Účinky vonných esencí a olejů jsou velmi ceněny a celkově přispívají k lepšímu zdravotnímu stavu. Působí zejména na psychickou stránku člověka, která, jak známo, ve velkém ovlivňuje i tu stránku fyzickou.
Vůně jsou používány od starověku a dokáží stimulovat organismus k větším výkonům. Stejně tak dobře umí i zklidnit a připravit tělo například pro meditaci. Vonnými oleji lze všechny čakry lehce masírovat.
Existuje mnoho bylinek, pryskyřic a z nich vyrobených olejů, které přímo dokáží podpořit aktivaci třetího oka. Patří sem levandule, šalvěj muškátová, cedr, cypřiš, kadidlo, myrha, jalovec, pelyněk černobýl, pačuli, rozmarýn, santalové dřevo, slaměnka...
Uvedené rostliny a pryskyřice samozřejmě můžete použít i ve formě vonných tyčinek, pálit přímo sušené na uhlíku, nebo využít jako vonné oleje (pozor - jen minimum neředěných esenciálních olejů lze použít přímo!!).

MEDITACE
Každý den bychom měli meditaci věnovat alespoň 15 minut (ale každá minuta se cení, takže i pokud dáte třeba jen 3 nebo 5 minut, je to perfektní!). Zahrnout do této praxe péči o třetí oko jde pak samo. Meditovat můžeme i vleže, kdy na čakru třetího oka přímo přikládáme kameny spojené s touto čakrou.

PŘÍRODA
Je všelékem. Venku v přírodě jednak ze Slunce vstřebáváme vitamin D, a zadruhé celkově zvyšujeme svou energii. Náš život je lepší, zklidněný, ale zároveň máme více elánu a jsme šťastnější. To všechno podporuje práci třetího oka. Napojení se na cykly přírody s sebou přináší mnoho benefitů, o kterých jsem se zmiňovala v minulých článcích.
Pobyt v přírodě uzdravuje naše tělo, duši i mysl. Jen pokud jsou všechny tyto 3 složky v určité rovnováze, mohou naše smysly naplno fungovat a my můžeme poznávat dary, které nám to přináší.

Možností je opravdu spousta - někomu pomáhá i hudba, jinému třeba malování, tanec.



To, že se třetí oko "probouzí" lze vysledovat na různých pocitech a příhodách - časté jsou bolesti hlavy (čela), citlivost na zvuky, pachy, zlepšení kreativity (spousta lidí začne malovat a tvořit), začnete cítit energie lidí i věcí okolo sebe, občas vynechávající přístroje, z fyzických potíží se může objevit i zrychlený tep, závratě, tlak mezi obočím, citlivost na velké světlo. Důležitým bodem je také pocit změny - která stále pokračuje. Někdy to může být trochu unavující, ale věřte, že to přejde.
Častěji dostáváme různá znamení od našich průvodců - nacházíme typické předměty, na hodiny se často podíváme, když ukazují zrovna 4 stejná čísla (zejména 11:11, 22:22), stejné řady čísel vídáme i kdekoli jinde.
Často si také uvědomíme, že už nechceme dále kráčet jak ovce, někde v řadě, ve skupině. Že máme vlastní názory, vlastní život a hlavně svou vlastní svobodu.
Úspěšný člověk s naplněným životem je ten, který vykročil z davu a šel svou vlastní cestou.

Uvědomme si, že nikdo jiný za nás život nežije. My si tvoříme vlastní realitu a nic není jen tak nějaká náhoda.

Když dáme do harmonie celé tělo, naše intuice začne pracovat na plné obrátky, projeví se i jiné schopnosti jako např. jasnoslyšení, jasnovidnost, empatie...
Budeme schopni se snadněji učit a čerpat informace, budeme rozumět energiím, které okolo nás plynou, zvládneme "číst" v rozhovorech mezi řádky.

 

 


I když to nebývá někdy úplně příjemné dovolte tělu, aby se projevilo. Potrvá to jen dočasně a odměnou vám bude opravdu lepší a mnohem bohatší život.

Trpělivě zkoušejte, cvičte, pracujte sami se sebou.







 
 
Zdroj obrázků: www.pinterest.com