Tipy pro lepší a šťastnější život

 

Síla pozitivního myšlení je jedna z nejsilnějších, se kterou můžeme v magii i běžném životě pracovat. Pozor - teď ale nemyslím udržovat si přehnanou pozitivitu všude a ve všem! 

Myslím, že většina z nás nicméně ví, že začlenit pozitivní myšlení, a vůbec pozitivní přístup ke všemu, do běžného života není vůbec jednoduché.
Negativního přístupu lze totiž dosáhnout mnohem snadněji, je to "bez práce", navíc všude okolo nás (média, lidé) je toho špatného až až. Automaticky tedy přijímáme to, co se nabízí.




Ale mohu vás z vlastní zkušenosti ujistit, že pozitivnější přístup k životu a věcem je mnohem příjemnější, obohacující, a v neposlední řadě zdravější! I když ze začátku rozhodně namáhavější.

Udělala jsem si seznam pár tipů, které udělají život hezčím, jasnějším, bohatším.

1) STRAVA
Stokrát omílané téma o zdravém způsobu života, co se týče jídla a pití. V momentální době obrovský boom všeho, co je raw, vegan, ad. Každému, co jeho jest.
Nicméně to, co sníme a vypijeme, má i naší psychiku velký dopad. Přejídáme se, hlavně večer, jíme ve spěchu a rychle, snažíme se najít potraviny hotové, s kterými není žádná práce.
Moje doporučení není o tom, že si už nikdy nedáte svíčkovou, vepřo knedlo zelo, dortík...to určitě ne. Jen z toho nedělejme pravidelnost.
Moje doporučení je: jezte méně, jezte výživněji, dopřejte si všeho, co nám příroda v dané době nabízí. Kdo chce, omezte maso a mléčné výrobky (zejména před spaním). Já sama, když je teplo, dokážu fungovat na ovocných a zeleninových šťávách, případně je míchám s vločkami a rostlinným mlékem. V zimě zase miluji ovesné kaše s ovocem a semínky, polévky...
Pokud nebudete jíst dennodenně těžká jídla, průmyslově vyráběná jídla, jídla nacpaná cukrem a tukem, uvidíte během chvilky ten obrovský rozdíl - bude vám lépe na těle, ale taky na duši! Budete více nabití energií, šťastnější a spokojenější, nadbytečná kila půjdou pomalu dolů.


2) PITNÝ REŽIM

Tady snad není moc co řešit.  Voda, voda, voda. Bylinkové čaje, voda ochucená domácím sirupem.
Vypláchnete své tělo. A bude vám dobře. Voda dokáže vyléčit všechny drobné zdravotní neduhy.

3) POHYB
Nemyslím tím, zajistit si permanentku do fitka za každou cenu. Choďte na procházky, do přírody. Zkuste jógu (doporučuji!!), nebo lekce tance. Klidně kickbox, basket, běh...cokoli co chcete a co je vám příjemné.
Pohyb probouzí tělo i mysl, vaše životní energie v těle lépe proudí. Opět budete spokojenější.



4) ZŮSTAŇTE STRANOU OD TOXINŮ
Na tom není moc co řešit - alkohol, drogy, ale i zbytečně využívané léky. Všechno tohle oslabuje vaší energii a negativní energie má pak mnohem snadnější přístup do vašeho těla.
Samozřejmě, když máme léky, které musíme brát, neřešíme to. Ale zkuste si na bolest hlavy příště nebrat hned oblíbený růžový prášek. Popřemýšlejte, čím ta bolest může být způsobena - málo jste pili, špatně jedli, hodně koukali do PC? Vyzkoušejte bylinky - i když trvá déle než zaberou.

5) ZŮSTAŇTE STRANOU OD NEGATIVITY
Možná nejtěžší část celého procesu. Nejde to snadno, ale přínos je zaručený.
Odpoutejte se od lidí, kteří neumí nic jiného než se litovat, pomlouvat, závidět a stěžovat si.
Myslete i mluvte pozitivně - zejména o sobě. Nepomlouvejte. Obklopte se příjemnými věcmi, věnujte se věcem, které vás činí šťastnými. Odpočívejte.
S tím vším souvisí i odpoutání se od elektroniky. Co nejvíce. Telefon nemusíte mít 24 hodin při sobě. Ani ho mít položený vedle postele. Nekontrolujte každou chvíli novinky na FB, IG...

6) OČISTA SAMA SEBE
Tím nemyslím každodenní sprchu. Myslím tím očistu té duševní stránky lidského těla, aury, mysli.
Můžeme využít solné koupele s bylinkami, kdo může, využije byliny k vykuřování (levandule, šalvěj, rozmarýn, vše, co je nám příjemné). 





7) VDĚČNOST
Buďte vděční. Často děkujte. Meditujte. A žijte. Nepřežívejte....


Užijte si dnešní den i dny následující! Mějte se rádi.



Zdroje obrázků: ww.pictaram.com, www.consciouslifenews.com, www.2.ilmci.com